Dramatisk oppgjør på Ottestad for J17

bildet viser Fornøyde Gruejenter etter overtidsscoring

Ottestad – Grue 2-2 (2-0)

Kampen på et tåkelagt Ottestad i går kveld vil bli husket en god stund. Gruejentene fikk en tøff start på oppgjøret med to scoringer imot i en jevn 1. omgang. Men med utmerket moral slo de grønnkledde tilbake i dramatiske sluttminutter og sikret uavgjort mot et meget godt hjemmelag.

Ottestad er en klubb som har jobbet bra på jentesiden i en årrekke. Med lag i 2.div og 4. divisjon kvinner, samt J17 elite får klubbens jenter nok av utfordringer. Dette betyr også at klubbens J17-lag har varierende mannskap fra kamp til kamp. Med Gruejentenes seier 4-0 friskt i minne var det liten overraskelse at hjemmelaget stilte med en sterk tropp med mye 2. divisjonserfaring til gårsdagens oppgjør.

Tåka kom i fokus

Kampen startet i et høyt tempo hvor hjemmelaget ønsket å spille tidlig inn bak forsvarslinja til Grue, mens bortelaget forsøkte å spille via midtbanen før angrepene kom.

Tåka ble den store snakkisen i omgangen. I perioder var det svært vanskelig for utøverne å se mer enn 15 meter. Hadde det vært hopprenn i Holmenkollen ville vi fått avlyst arrangementet… Heldigvis kom det noe vind som fikk fjernet den verste tåka mot slutten av omgangen.

En jevnspilt 1. omgang endte dog med to scoringer til hjemmelaget etter et godt langskudd og en gjennomløpning. To fine scoringer av de gulkledde.

Vi var fornøyde med omgangen, men sleit litt med sikringsspillet bak duellene. Dette snakket vi om i pausa, og i andre omgang hadde vi god kontroll sier trener Morten Møller.

bildet viser Tåke på Ottestad
I store deler av 1. omgang var det svært begrenset sikt på Ottestad.

Dramatiske sluttminutter

Omgang nummer to startet med et noe mer defensivt hjemmelag som tydelig hadde bestemt seg for å tette bortelagets offensive rom. Det lyktes de i starten godt med. Grue hadde mye ball, men skapte ikke mange målsjanser.

Dette endret seg siste del av 2. omgang. Gruejentene fikk tredd pasninger opp i mellomrommet, og fine stikkere endte med store målsjanser. Utfordringen var hjemmelagets klart beste spiller, Maria Haugen Bueie. Målvakten fra Otta sto en fantastisk kamp og hindret bortelaget scoring gang på gang. Det er ikke tilfeldig at Bueie er 1. keeper for Ottestad i 2. divisjon.

Til slutt måtte selv Bueie hente to baller ut av nettet etter et massivt Gruepress. Nora Svarttjønnli var på rett sted til rett tid to ganger i sluttminuttene og sikret et svært velfortjent poeng til solungene.

Når vi scorer 4 minutter på overtid er vi selvsagt fornøyde med ett poeng. Men kampen sett under ett er jeg ikke i tvil om at vi var det beste laget og burde ha vunnet oppsummer Rune Skasberg. Men det er klart at det er lov å ha en god keeper, og Ottestad er det beste laget vi har møtt i serien avslutter en fornøyd trener.